Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

A video-based lesson on the 7 Wonders of the Ancient World

Το Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών των Ξένων Γλωσσών (ΕΠΣ-ΞΓ) που θεσπίστηκε το 2016 επιβάλλει να εξετάζονται οι μαθητές του γυμνασίου στην ακουστική δεξιότητα.
Λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω παράμετρο του ΕΠΣ-ΞΓ και με αφόρμηση ένα ήδη υπάρχον μάθημα σχετικά με τα 7 Θαύματα του Αρχαίου κόσμου στο βιβλίο της Γ’ Γυμνασίου Think Teen, σχεδιάστηκε ένα αυθεντικό μάθημα βασισμένο σε βίντεο για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων ακουστικής και παραγωγης προφορικού λόγου.
Tο βίντεο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο διδασκαλίας στα χέρια κάθε καθηγητή καθώς συνδυάζει τον ήχο και την εικόνα. Έτσι λοιπόν, ανέτρεξα στο youtube. Για να περιορίσω τα αποτελέσματα και για την αναζήτηση σχετικού με το επίπεδο των μαθητών μου βίντεο, έθεσα φίλτρα όπως η διαρκεια και το είδος καταλήγοντας στο εξής βίντεο. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους σκοπούς του μαθήματος και το σχέδιο μαθήματος πατήστε εδώ.
Για τον καθηγητή της ξένης γλώσσας, μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσει είναι να εκθέσει τους μαθητές του σε αυθεντική χρήση της γλώσσας. Ωστόσο, η δυσκολία αυτή στις μέρες μας μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα με τη χρήση βίντεο.

Γενικά, η εφαρμογή της χρήσης βίντεο στη διδασκαλία έχει θετικές πτυχές, όπως η κινητοποίηση των μαθητών, η ελκυστικότητα του μαθήματος και η τόνωση της γλωσσικής παραγωγής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου